ГоловнаЕкономікаБізнес

Англійська нафтогазова компанія подала в суд на Україну

Сума позову становить 180 млн доларів.

Англійська нафтогазова компанія подала в суд на Україну

Англійська нафтогазова компанія JKX Oil&Gas подала в суд на Україну через високу рентну плату за користування надрами.

"JKX шукає компенсації за втрати, яких вона зазнала унаслідок порушення договірних зобов'язань України, в тому числі відмови України від гарантування "справедливого і рівного" режиму для інвестицій компанії", - йдеться у повідомленні компанії на Лондонській біржі. JKX просить погасити понад 180 мільйонів доларів, які заборгувала їй "Полтавська газонафтова компанія", а JKX нібито переплатила у формі рентної плати за користування надрами, починаючи з 2011 року.

У повідомленні також зазначено, що арбітраж Торгової палати Стокгольма 14 січня 2015 року ухвалив рішення, яким зобов'язав Україну утриматися від стягнення з належної JKX Oil & Gas української компанії плати за користування надрами під час видобутку газу у розмірі понад 28% (замість нинішніх встановлених податковим кодексом 55% при видобутку на глибині до 5000 м).

Нагадаємо, "Полтавська газонафтова компанія" займається видобутком вуглеводнів на Гнатівському, Мовчанівському, Ново-Миколаївському, Руденківському, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському, Східному родовищах у Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram