ГоловнаЕкономікаДержава

Україна відкрила доступ ЄС до об'єктів ГТС для моніторингу транзиту газу

У "Нафтогазі" повідомили, що це найкраща демонстрація прагнення компанії до прозорості

Україна відкрила доступ ЄС до об'єктів ГТС для моніторингу транзиту газу
Фото: moskva-tr.gazprom.ru

Оператор газотранспортної системи України "Укртрансгаз" забезпечив спостерігачам Єврокомісії доступ до об'єктів ГТС для проведення моніторингу транспортування природного газу територією України.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Крім надання фізичного доступу моніторингової місії на об'єкти української ГТС, "Укртрансгаз" почав щоденну передачу даних за заявками на транспортування російського газу для європейських споживачів, фактичних обсягів надходження російського газу в Україну і фактичних обсягів транспортування газу для ЄС і України.

"Забезпечення безперебійного доступу представників Єврокомісії до об'єктів ГТС і даних - найкраща демонстрація нашого прагнення до прозорості. Ми забезпечуємо надійне постачання російського газу по території України європейським споживачам", - зазначив голова правління НАК "Нафтогаз України".

Рішення про створення такої системи інформування ухвалили 30 січня під час робочої зустрічі НАК "Нафтогаз України" і "Укртрансгазу" з представниками асоціації операторів газотранспортних систем Європи (ENTSOG) на продовження попередньої домовленості з Європейською комісією. Щоденну передачу даних почали 2 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міненерго підтримали ініціативу європейської сторони про відновлення здійснення моніторингу транзиту природного газу з Російської Федерації до країн Європейського Союзу через територію України з метою підтвердження того, що Україна є надійним транзитером газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram