ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ порушила справу щодо судді, який віддав державну нафту на 171 млн гривень приватній фірмі

Слідчі зайнялися трубопроводом "Кременчук - Херсон"

ГПУ порушила справу щодо судді, який віддав державну нафту на 171 млн гривень приватній фірмі
Фото: transnefteproduct.transneft.ru

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти судді Госпсуду Рівненської області, який, не встигнувши скласти присягу, ухвалив рішення про визнання права власності на нафту з магістрального трубопроводу "Кременчук - Херсон" за приватним підприємством. Вартість нафти становила 171 млн гривень.

Суддя підозрюється у перевищенні своїх повноважень (частина 3 статті 365 Кримінального кодексу), йдеться у повідомленні ГПУ.

Ім'я судді і назва компанії, що отримала нафту, у релізі не вказуються.

Навесні минулого року видання "Інсайдер" писало про цю нафту. За його даними, 21 березня на ділянці "Херсон-Снігурівка" нафтопроводу "Кременчук-Херсон", з'єднаного з Херсонським НПЗ, співробітники "Укртранснафти", проводячи технічні роботи, компресорами витіснили технологічну нафту по трубопроводу у напрямку Кременчука. У трубопроводі знаходилося 40 тисяч тонн нафти на 170 млн грн. Вона нібито належала ТОВ "Тірас-АРС".

Видання також цитувало свідчення технічного директора Херсонського нафтопереробного заводу Миколи Білика. У них він говорив, що у 2013 році працівники "Укртранснафти" відрізали магістральний трубопровід "Кременчук-Херсон" від нафтопереробного заводу. А 21 березня 2014 року йому стало відомо, що працівники "Укртранснафти" на 355 км у 26 засуві ділянки "Снігурівка-Херсон" цього магістрального трубопроводу "Кременчук-Херсон" проводяться технічні роботи, під час яких відкачується нафта у напрямку "Снігурівки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram