ГоловнаЕкономікаДержава

ГПУ оголосила в розшук колишнього начальника Державної зернової корпорації

Топ-менеджер держкомпанії привласнив 177 млн гривень китайського кредиту

ГПУ оголосила в розшук колишнього начальника Державної зернової корпорації
Игорь Якубович возглавлял ГПЗКУ в 2013 году
Фото: www.bagnet.org

Генеральна прокуратура оголосила в розшук колишнього начальника Державної продовольчо-зернової корпорації і одного з його заступників за підозрою в привласненні 177 млн гривень китайського кредиту.

Про це повідомила прес-служба ГПУ. У прес-релізі не вказано імен підозрюваних, але наголошено, що злочин стався 2013 року, коли начальником корпорації був Ігор Якубович. Він у січні 2013 року замінив на цій посаді Олександра Цибульщака, який зараз очолює Оболонський район Києва.

Украдені гроші ДПЗКУ отримав від Експортно-імпортного банку Китаю під державні гарантії для фінансування проектів у сільському господарстві.

Яукобовича і його заступника підозрюють у підробці документів (частина 2 статті 366 Кримінального кодексу) і привласненні грошей в особливо великих розмірах (частина 5 статті 191 КК). Їм світить від 7 до 12 років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, 2012 року ДПЗКУ домовилася з Експортно-імпортним банком Китаю про постачання зерна до Китаю протягом 15 років. У рамках угоди Україна зобов'язалася закупити в Китайської національної корпорації машинної промисловості товарів на $1,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram