ГоловнаЕкономікаДержава

Київ зібрався перевести вуличне освітлення на LED-лампи

Кличко оголосив про інтерес до проекту з боку Philips, ЄБРР і МФК

Київ зібрався перевести вуличне освітлення на LED-лампи
Фото: Вадим Крутивус

Київ планує перевести вуличне освітлення на енергозбережні світлодіодні лампи. Про це повідомила прес-служба Київської міськадміністрації з посиланням на заяву мера Віталія Кличка в Давосі.

За його словами, партнером проекту стане Philips, а профінансують його, швидше за все, Європейський банк реконструкції та розвитку і Міжнародна фінансова корпорація.

"Мова йде про проект модернізації вуличного освітлення. Торік найсучасніший проект вуличного освітлення ця компанія [Philips] втілила в Мадриді. У результаті економія енергії там становить 45%", - заявив Кличко.

У рамках мадридського проекту 225 тисяч вуличних ламп (в тому числі освітлення пам'ятників, вулиць та парків) міняють на LED-лампи і не світлодіодні, а більш економні лампи. Нова система дозволить регулювати інтенсивність освітлення і його тривалість залежно від необхідності.

Нове освітлення в Мадриді
Фото: philips.com
Нове освітлення в Мадриді

За даними комунального підприємства "Київміськсвітло", в його структуру входить 180 тисяч світильників, прожекторів та елементів ілюмінації й 4220 кілометрів мереж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram