ГоловнаЕкономікаДержава

Росія погрожує неукладенням нового договору про постачання газу в Україну

Термін дії нинішньої угоди закінчується 1 квітня

Росія погрожує неукладенням нового договору про постачання газу в Україну
Фото: EPA/UPG

Міністерство енергетики Росії вважає недоцільним підписання нового договору про постачання газу в Україну. Таку заяву зробив сьогодні міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає УНІАН.

"Ми не бачимо доцільності в тому, щоб готувати якийсь новий документ з квітня. Оскільки в чинній угоді, у зимовому пакеті так званому, фактично відображено умови нинішнього контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом", - сказав він.

За словами Новака, йдеться про поточне постачання, режим фінансування, оплати та передоплати.

При цьому російський міністр не уточнив, чи діятиме з 1 квітня 100-доларова знижка на постачання російського газу в Україну, яка регламентується "зимовим пакетом".

"Тобто це всі умови, які так чи інакше прописано в чинному контракті. Тобто доцільності підписання якогось нового документа, оскільки в ньому не передбачається погашення якихось нових заборгованостей, ми поки що не бачимо", - пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія хоче узгодити річну ціну російського газу для України до кінця зими.

Росія відновила постачання газу в Україну тільки після тривалих переговорів з Брюсселем. Сторони домовилися про відновлення імпорту в Україну за ціною $378 за тисячу кубометрів до кінця 2014 року. Ціна російського газу для України в першому кварталі 2015 року - 365 дол. у зв'язку з динамікою ціни на нафту. Досягнуті домовленості є тимчасовими і діють до 31 березня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram