ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" вніс передоплату за російський газ у січні (оновлено)

Україна оплатила 1 млрд кубометрів газу

"Нафтогаз" вніс передоплату за російський газ у січні (оновлено)
Фото: EPA/UPG

НАК "Нафтогаз України" вніс передоплату за постачання російського газу в січні 2015 року. З урахуванням попередньої ціни обсяг передплаченого газу становить близько 1 млрд кубометрів, повідомляє прес-служба компанії.

"Цей обсяг сформовано завдяки передоплаті за січень 2015-го і невикористаному авансу за грудень 2014-го. Об'єм газу, який буде придбано за рахунок залишку грудневої передоплати, розраховують за новою ціною", - сказано в повідомленні.Передплачені обсяги газу НАК "Нафтогаз України" замовить і використає залежно від потреб українських споживачів.

Суму передоплати не повідомляють.

У "Газпромі" агентству ТАСС уточнили, що мова йде про 150 мільйонів доларів. Передбачається, що ціна на російський газ для України знизиться в першому кварталі з 378 доларів за 1 тис. кубометрів до 365 доларів, хоча прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вчора говорив про можливе зниження до 340 доларів.

Нагадаємо, 5 грудня НАК "Нафтогаз" перерахувала "Газпрому" 378 млн дол. передоплати за газ.За ці гроші планувалося імпортувати 1 млрд кубометрів газу, проте до 26 грудня у зв'язку з теплою погодою було закуплено тільки 350 мільйонів кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram