ГоловнаЕкономікаФінанси

Бізнес виступив проти імпортного збору

Україну лякають втратою преференцій Європейського Союзу

Бізнес виступив проти імпортного збору
Фото: eba.com.ua

Європейська бізнес-асоціація, яка об'єднує понад 900 компаній в Україні, виступила проти імпортного збору 5-10% на всі товари. На думку ЄБА, законопроекти про імпортний збір не відповідають правилам СОТ та іншим міжнародним угодам.

Асоціація також наголошує, що Україна не погодила введення збору з Європейським Союзом, що загрожує скасуванням безмитного режиму, який в односторонньому порядку було надано Україні.

"На практиці додатковий імпортний збір призведе до зростання цін для споживача і стане ризиком для компаній-імпортерів, погіршить умови ведення бізнесу для них і стане негативним сигналом для інвесторів. Додатковий ціновий тягар на тлі падіння гривні в останні місяці і відповідного зростання цін на імпортні товари - це зростання соціальної напруженості в суспільстві", - заявила прес-служба ЄБА.

Нагадаємо, що уряд пояснив новий збір необхідністю стабілізувати платіжний баланс. Очікується, що новий податок буде тимчасовим і його скасують, як тільки цієї мети буде досягнуто.

Міністр фінансів Наталія Яресько казала сьогодні в Раді, що уряд готовий відмовитися від цього збору, якщо депутати придумають, де інакше взяти 17 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram