ГоловнаЕкономікаФінанси

Українського директора Московської біржі звинуватили в обвалі рубля

Топ-менеджеру МБ пригадали рукостискання з Маккейном

Українського директора Московської біржі звинуватили в обвалі рубля
Маккейн и Сульжик в Киеве
Фото: censor.net.ua

Депутат Держдуми Євген Федоров ("Єдина Росія") попросив Слідком РФ зайнятися керівним директором Московської біржі з питань строкових ринків, громадянином США і України Романом Сульжиком. За словами Федорова, Сульжик підтримував Євромайдан і може бути причетним до обвалу рубля.

Про це пишуть "Известия".

Видання зазначає, що Сульжик раніше брав участь в опозиційних заходах у Москві, зокрема, на Болотній площі. Крім цього, рік тому він був у рідному Києві і брав участь у Євромайдані. Газета стверджує, що у відкритих джерелах є фотографії, на яких Роман Сульжик обмінюється рукостисканнями з американським сенатором республіканцем Джоном Маккейном.

"Ми вважаємо, що удар по російській економіці неспроста завдано саме таким чином. За чітко спланованою операцією стояли конкретні особистості, і однією з таких особистостей міг бути Роман Сульжик. Зараз ще не всі розуміють, що відбувається, але скоро стане абсолютно зрозуміло, що в оздоровленні нашої економіки і поверненні її на належний рівень без чистки п'ятої колони не обійтися", - заявив Федоров.

Видання стверджує, що сім'я Сульжиків перед розпадом СРСР виїхала в США. Там він закінчив університет і працював до 2008 року. З 2008 по 2011 був директором в російському представництві Deutsche Bank, в якому очолив підрозділ торгівлі терміновими фінансовими інструментами. З квітня 2012 року обіймав посаду керівного директора з ризиків Московської біржі. У липні того ж року став керівним директором біржі з питань строкових ринків, де відбувається укладення термінових контрактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram