ГоловнаЕкономікаДержава

Росія запропонувала Україні річний контракт на постачання електроенергії

Окупаційна влада вирішила побудувати в Криму дві електростанції

Росія запропонувала Україні річний контракт на постачання електроенергії
Александр Новак, министр энергетики РФ
Фото: pravdaurfo.ru

Росія запропонувала Україні підписати річний контракт на постачання електроенергії. Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак в інтерв'ю "Коммерсанту".

"Наразі не укладено жодних угод. Ми пропонували, що термін договору має бути щонайменше рік, оскільки він прив'язаний до постачання електроенергії до Криму. Зараз тривають переговори щодо ціни, періодів постачання, рівномірності, рівня втрат - це великі контракти", - розповів російський чиновник.

Він також повідомив, що паралельно Росія почала проект будівництва на півострові Крим власної генерації електричної енергії. Це будуть дві станції в Сімферополі та Севастополі загальною потужністю 880 МВт. Крім того, ще 660 МВт генерації мають з'явитися на сусідньому Таманському полострове. Крім того, Росія планує з'єднати Крим з материком через Керченську протоку кабельним переходом.

"У нас є чітке розуміння будівництва генерації в Криму, і навіть є рішення. Інвестором в такому разі виступлять держкомпанія "Ростехнології" та її дочірнє товариство "Технопромекспорт". Зараз вони опрацьовують питання фінансування проекту, надання позикових коштів банками. Вже є домовленості з пулом банків, які готові надати відповідне фінансування", - повідомив він.

Нагадаємо, в п'ятницю прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що державна компанія "Укрінтеренерго" не впоралася із завданням підписати контракт із Росією на імпорт енергії, тому уряд дозволив імпорт усім приватним компаніям, які працюють на ринку електроенергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram