ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС і ГПУ ліквідували конвертцентр з мільярдним оборотом

У схемі був задіяний банк "Стандарт"

МВС і ГПУ ліквідували конвертцентр з мільярдним оборотом
Фото: facebook.com/arsen.avakov

Головне управління боротьби з організованою злочинністю МВС України спільно з Генеральною прокуратурою України припинили діяльність найбільшого в країні конвертаційного центру, грошовий оборот якого в 2014 році становив мільярд гривень.

Як повідомив голова МВС Арсен Аваков, "конверт" розташовувався в Києві та надавав послуги з конвертації коштів і мінімізації податкових зобов'язань понад 1 тисячі підприємств реального сектору економіки.

У схемі діяльності були задіяні банківська установа - ПАТ КБ "Стандарт", понад 40 підприємств з ознаками фіктивності, транзитні підприємства та більш як 30 фізичних осіб, з рахунків яких грошові кошти переводилися в готівку.

У ході реалізації матеріалів було проведено 7 обшуків, під час яких вилучено близько 5 мільйонів гривень, 17 печаток підприємств з ознаками фіктивності, первинні бухгалтерські документи, а також 4 одиниці зброї та боєприпаси до неї.

Крім цього, накладено арешт на рахунки підприємств з ознаками фіктивності та фізичних осіб, задіяних у злочинній схемі, на суму близько 4 мільйонів гривень.

У ході документування встановлено причетність до діяльності конвертаційного центру близько 10 осіб. Крім того, встановлено корупційні зв'язки організаторів конверцентру з керівництвом однієї з районних податкових інспекцій Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram