ГоловнаЕкономікаДержава

У Криму двічі вимикали електрику

На півострові діють два графіки аварійних відключень

У п'ятницю в другій половині дня в Криму для зниження загального навантаження задіяли два графіки аварійних відключень електроенергії; кілька міст півострова, зокрема Сімферополь, занурилися в пітьму.

Про це повідомили в прес-службі "Крименерго".

"Сьогодні о 15:41 диспетчер підприємства "Крименерго" дав команду повністю ввести графік аварійних відключень", - повідомили в ДТЕК "Крименерго", зазначає Укрінформ.

Окрім того, "о 15:51 диспетчер РК "Крименерго" самостійно застосував спеціальний графік аварійних відключень для додаткового зменшення навантаження", додали в прес-службі.

За даними "Крименерго", споживачів, відключених за графіком, "під'єднають за звичайною схемою електропостачання, тільки-но ДТЕК "Крименерго" отримає вказівку про скасування обмежень".

За даними керченського міського сайту, практично вся Керч сьогодні залишилася без світла. Один з найбільших споживачів електроенергії замість 60 Мвт отримав 22 Мвт.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав вжити заходів для рівноцінного відключення всіх територій України, які не підконтрольні українській владі. "Усі повинні бути в рівних умовах", - сказав прем'єр. Водночас він не уточнив, чи має він на увазі тільки Донбас, чи Крим теж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram