ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній єврокомісар став бізнес-омбудсменом в Україні

Литовець Шемета захищатиме українських підприємців

Колишній єврокомісар став бізнес-омбудсменом в Україні
Альгирдас Шемета
Фото: www.interoffshore.net

Колишнього єврокомісара з податків Альгірдаса Шемету призначено на посаду бізнес-омбудсмена в Україні. Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.

"На посаду бізнес-омбудсмена керівний орган Ініціативи [з боротьби з корупцією в Україні, проголошеної ЄБРР,] одноголосно висунув, а Кабінет Міністрів України затвердив колишнього комісара ЄС з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдаса Шемету", - повідомляється в прес-релізі банку.

"Я глибоко переконаний, що, погоджуючись на цю дуже складну роботу, я зроблю позитивний і практичний внесок у поліпшення ділового клімату, боротьбу проти корупції та поширення передової міжнародної практики в Україні", - заявив Шемета з нагоди свого призначення.

Наголошується, що призначення бізнес-омбудсмена підтримали всі головні бізнес-асоціації України - Федерація роботодавців, Європейська бізнес-асоціація, Американська торгова палата, Український союз промисловців і підприємців.

Шемета займав посаду міністра фінансів в уряді Литви з 1997 по 1999 роки і повторно в 2008-2009 роках. Під час перебування на цій посаді його висунули на посаду Єврокомісара, спочатку з питань фінансового програмування і бюджету (2009-2010 роки), а потім - оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством (2010-2014 роки).

Нагадаємо, що бізнес-омбудсмен в Україні буде утримуватися за рахунок ЕБРР.

Чутки про іноземця на цій посаді ходили вже давно. У вересні, наприклад, кандидатами на цю посаду називали колишнього президента Польщі Олександра Квасневського або тодішнього єврокомісара з економіки Оллі Рена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram