ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишній заступник голови НБУ Приходько вийшов на свободу

Банкіра звинувачували в розкраданні коштів в Аграрному фонді

Колишній заступник голови НБУ Приходько вийшов на свободу
Фото: business.ua

Суд звільнив з-під варти колишнього заступника голови Національного банку Бориса Приходько, який підозрюється в розкраданні 2 мільярдів гривень з Аграрного фонду.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на джерело у силових структурах. Причина, з якої відпустили банкіра, і дата його звільнення не повідомляються.

Приходька затримали 31 липня цього року. Слідчі встановили, що в лютому 2014 року Приходько разом з головою правління ПАТ "Аграрний фонд" Олександром Кірюковим і головою наглядової ради Брокбізнесбанку Денисом Бугаєм незаконно заволоділи грошовими коштами ПАТ "Аграрний фонд" у розмірі понад 2 мільярди гривень.

ПАТ "Аграрний фонд" без дозволу Міністерства аграрної політики розмістив кошти на депозитному рахунку Брокбізнесбанку, а банк витратив ці кошти на власні потреби і зробив неможливим повернення депозиту.

Суд обрав запобіжний захід для Приходька у вигляді утримання під вартою строком на два місяці і призначив заставу 200 млн гривень.

Приходько прийшов в НБУ наприкінці 2012-го на посаду першого заступника. У березні 2014 року Приходька знизили до посади заступника глави НБУ, а 22 жовтня звільнили у рамках люстрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram