ГоловнаЕкономікаБізнес

ПриватБанк успішніше за інші банки адаптувався до умов політичної нестабільності, - The Banker

Установу визнано «Банком року-2014» в Україні

ПриватБанк успішніше за інші банки адаптувався до умов політичної нестабільності, - The Banker
Фото: EPA/UPG

ПриватБанк визнано найкращим український банком 2014 року в рейтингу «Банк року» найавторитетнішого у світі фінансового журналу The Banker.

Як повідомляє The Banker у своєму грудневому випуску, ПриватБанк визнано «Банком року-2014» в Україні завдяки зусиллям, які дозволили банку адаптуватися до умов політичної нестабільності в країні та військових дій на Сході України.

«Із початку 2014 року через кризу банки опинилися в непростій ситуації, пов'язаній з відтоком депозитів через нестабільність економічної ситуації та зі зниженням обмінного курсу гривні», - зазначає The Banker. ПриватБанк, однак, впорався із цією проблемою, пропонуючи спеціальні бонусні програми для лояльних вкладників і водночас посиливши кредитні скорингові моделі, щоб поліпшити якість кредитного портфеля банку.

«Важко планувати звичайну діяльність банку в умовах воєнних дій», - розповів в інтерв'ю The Banker голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет. - Попри це, незважаючи ні на що, для нас важливо продовжувати технологічний розвиток. Передові технології дозволяють нам знизити витрати на банківське обслуговування і так знизити собівартість послуг для клієнтів».

За даними експертів журналу, ПриватБанк 2014 року став одним із небагатьох банків в Україні, який продовжив підтримку підприємств і населення за рахунок альтернативних ресурсів: програм «Гарантовані платежі» для юросіб і «Оплата частинами» для фізосіб. Суттєвою підтримкою для 4,5 млн клієнтів банку - власників зарплатних карток - стала акція ПриватБанку з повернення 5% від суми заробітної плати, витраченої на безготівкову оплату покупок.

Однією з головних причин успішної роботи українського банку, за визнанням The Banker, стала його орієнтація на технологічні інновації. Цього року банк представив перший у світі безконтактний «хмарний» електронний гаманець, який базується на системі електронного банкінгу Приват24. На 1 липня 2014 року Інтернет-банком ПриватБанку користуються понад 9,2 млн клієнтів, що є значним результатом навіть для європейських фінансових ринків.

Експерти провідного журналу фінансової індустрії The Banker (входить до групи The Financial Times) щорічно визначають «Банк року» серед фінансово-кредитних організацій 150 країн світу. Цього року на престижну нагороду претендували понад 530 банків світу. Усі банки оцінювали за групою критеріїв, серед яких і якісні показники (прибутковість, якість активів і фінансова стійкість), і кількісні (великі залучення капіталу, угоди M&A, впровадження нових технологій, продуктів або бізнес-напрямків).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram