ГоловнаЕкономікаДержава

Ахметов викупить вугілля з ПАР

Рішення ДТЕК спричинено перебоями в постачанні російського вугілля

Ахметов викупить вугілля з ПАР
Архивное фото
Фото: politikus.ru

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова викупить близько 250 тис. тонн вугілля з ПАР, законтрактовані держпідприємством "Укрінтеренерго" для постачання на ТЕС, підконтрольні державній енергогенерувальній компанії "Центренерго".

Про це повідомив в.о. міністра енергетики Юрій Продан журналістам, зазначає "Інтерфакс-Україна".

"Це четвертий-шостий кораблі, які в "Центренерго" через перевірки не хочуть (закуповувати)", - сказав він.

Продан додав, що через непрогнозованість ситуації з постачанням російського вугілля ДТЕК розглядає можливість проведення переговорів про подальші закупівлі вугілля з ПАР.

Судно MBA Rosaria з четвертою партією південноафриканського вугілля - 84,6 тис. тонн на борту - стоїть на рейді Іллічівського порту, проте поки що не заходить у порт.

Ще двох суден із вугіллям із ПАР очікують в Україні в грудні 2014 року: балкер Rosco Poplar з 77,8 тис. т вугілля і балкер Bottiglieri Sophie Green з 84 тис. т.

До кінця 2014 року на ТЕС "Центренерго" планували постачити 250 тис. т вугілля з ПАР за ціною $86/тонну ($110-112/тонну з урахуванням витрат на навантаження-розвантаження судна, транспортування й інші видатки).

Генпрокуратура допитала керівників Міненерговугілля, "Укрінтеренерго" і "Центренерго" в рамках розслідування закупівель вугілля з ПАР та фінансування вугільних підприємств на територіях, тимчасово непідконтрольних Києву.

Як раніше заявив Продан, це розслідування спричинило відмову продавця вугілля з ПАР – британської Steel Mont Trading Ltd - від подальших його поставок у рамках укладеного раніше контракту через побоювання несплати або блокування відвантаження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram