ГоловнаЕкономікаДержава

Київським підприємствам знову почали вимикати струм

Про відключення світла в будинках наразі не йдеться

Київським підприємствам знову почали вимикати струм
Фото: http://elektroas.ru

"Київенерго" відновила з 1 грудня аварійні знеструмлення за графіком промисловим підприємствам і організаціям столиці, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду.

Згідно з прес-релізом компанії, відключення відновлюють згідно з розпорядженням головного диспетчера НЕК "Укренерго".

"Почергове застосування графіків аварійних відключень для зменшення рівня навантаження на енергосистему передбачає їх застосування не більше ніж на 2 години для кожного споживача", - сказано в повідомленні.

Головною причиною відновлення графіків називають те, що об'єднана енергосистема України є енергодефіцитною через недостатні запаси вугілля на складах теплових електростанцій і передчасну зупинку енергоблоку Запорізької атомної станції.

Для часткового покриття дефіциту потужності в об'єднаній енергосистемі України додатково введено в роботу енергоблок на №2 на ТЕЦ-6.

"Київенерго" також звертається до мешканців столиці з проханням економно використовувати електроенергію, особливо в побуті. Повідомляють, що максимальне навантаження на енергосистему України є в будні з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 20:00.

Нагадаємо, графіки аварійних відключень у Києві застосовували у вересні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram