ГоловнаЕкономікаДержава

Міненерго дозволило імпорт електроенергії з Росії

Компанії "Енергомережа" дозволили розпочати постачання з 15 листопада

Міненерго дозволило імпорт електроенергії з Росії
Фото: www.dtek.com

Міністерство енергетики та вугільної промисловості дозволив імпорт електроенергії з Росії.

Ще 14 листопада дозвіл було надано компанії "Енергомережа", яка може законтрактувати потужності до 1500 МВт, повідомляє видання "Апостроф".

Постачання було дозволено розпочати з 15 листопада. Відповідне рішення прийняте у відповідь на прохання компанії від 6 листопада.

"Враховуючи те, що в умовах зниження температури зовнішнього середовища і скорочення постачання вугілля на енергогенеруючі компанії ТЕС, очікується дефіцит генеруючих потужностей в об'єднаній енергосистемі України, Міненерговугілля не проти імпорту електричної енергії з Єдиної енергетичної системи Росії потужністю до 1500 МВт", - йдеться в листі, підписаному заступником міністра Вадимом Улидою.

5715d6c-0a9dbc1ffb235631556b7a41b290cca6

Інформації про "ХК Енергомережа" практично немає. Відомо лише, що до середини 2014 року її було зареєстровано під назвою "Енергомережаінвест".

Наприкінці липня компанія отримала ліцензію на право постачання електроенергії на п'ять років. Через три місяці ліцензію було переоформлено вже на "Електромережу" у зв'язку з "зміною назви юрособи та її місцезнаходження".

Нагадаємо, 21 листопада Росія припинила постачання вугілля українським компаніям "Центренерго" і ДТЕК.

На тлі дефіциту вугілля і неможливості його вивезення з неконтрольованих українською владою територій енергокомпанії мусили налагодити постачання вугілля з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram