ГоловнаЕкономікаБізнес

Усунутий глава "Укрзалізниці" телеграмою "скасував" розпорядження Кабміну

Остапюк оголосив про повернення на посаду начальника залізниці

Усунутий глава "Укрзалізниці" телеграмою "скасував" розпорядження Кабміну
Фото: uz.gov.ua

Усунутий глава "Укрзалізниці" Борис Остапюк повернувся на робоче місце і розіслав в усі підрозділи телеграму про те, що приступив до виконання обов'язків гендиректора держпідприємства. Про це пише "Обозреватель", посилаючись на доступну виданню копію телеграми.

"Оголошую, що з 20.11.2014 приступив до виконання посадових обов'язків генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України", - сказано в ній.

Видання зазначає, що Остапюка усунули від посади розпорядженням Кабінету Міністрів, він не може приступати до роботи на підставі самостійного рішення.

Нагадаємо, що 16 жовтня співробітники СБУ спільно з ГПУ провели обшуки в офісі УЗ та ДП "Укрзалізничпостач". У результаті вилучено понад 7 мільйонів гривень та 1 мільйон доларів готівкою, заявив глава СБУ Валентин Наливайченко. "В "Укрзалізниці" роками діяв синдикат з відмивання грошей. Його небезпека в тому, що кожен залізничний вокзал, кожне підприємство-постачальник залізниці, страхові компанії - все це вибудувано злочинцями від влади в єдину систему відмивання і розкрадання коштів держпідприємства", - розповів він.

Остапюк і гендиректор "Укрзалізничпостач" Олександр Лозинський покинули територію України за день до обшуків. За даними джерел, їх завчасно повідомили про перебіг слідства, запланований обшук і застосування запобіжного заходу у вигляді арешту.

За даними "Оглядача", керівництво Мінінфраструктури намагалося схилити Остапюка до написання заяви про відставку, однак він відмовився і фактично по-рейдерськи захопив підприємство. Борис Остапюк також переводить під свій контроль фінансові потоки підприємства, відбираючи повноваження у заступника Максима Бланка. Чиновники Міністерства інфраструктури наразі особливих заходів протидії не вживають.

Крім того, стверджують джерела, Мінтранс закінчив перевірку "УЗ", яка проводилася в рамках доручення Президента, і має тепер відзвітувати перед КМУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram