ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна не може розплатитися за африканський вугілля

Steel Mont шукає покупців на останні два судна з вугіллям

Україна не може розплатитися за африканський вугілля
Архивное фото
Фото: politikus.ru

Англійський постачальник вугілля з ПАР Steel Mont Trading заявив, що Україна не розплатилася з ним. Із понад $50 млн компанії "Укрінтеренерго" залишилося заплатити близько $20 млн.

Про це заявив власник Steel Mont Раджеш Кумар Сарайя "Інсайдеру".

"Всього ми зобов'язалися поставити в Україну шість кораблів з вугіллям загальним обсягом близько півмільйона тонн. Чотири з них вже прийшли в Україну, проте "Укрінтеренерго" повідомило, що не може заплатити нам черговий транш - близько $7 млн, передбачених контрактом", - розповів він . Якщо держкомпанія не заплатить за контрактом, Steel Mont продасть вугілля з решти двох суден комусь іншому.

Гендиректор "Укрінтеренерго" Володимир Зіневич заявив, що компанія не може купити валюту для розрахунків через її дефіцит на міжбанку. При цьому джерело видання в уряді стверджує, що за вказівкою Адміністрації президента Нацбанк заборонив продавати компанії валюту для цієї мети.

Нагадаємо, що африканське вугілля купувалося для державних ТЕС, які входять в компанію "Центренерго". Але після того, як правоохоронні органи за вказівкою з Банкової почали перевіряти вартість цих поставок, Steel Mont вирішила відмовитися від подальшої співпраці. Згодом стало відомо, що "Центренерго" уклала угоди на постачання вугілля російського походження і почала переговори про американське паливо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram