ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія далі отримує з України двигуни для військових вертольотів

Запорізький завод "Мотор Січ" не припинив співпрацю з РФ

Росія далі отримує з України двигуни для військових вертольотів
Фото: sdelanounas.in.ua

Український завод "Мотор Січ" далі продає в Росію двигуни для військових вертольотів. Про це заявив президент російської асоціації "Союз авіаційного двигунобудування" Віктор Чуйко агентству "Интерфакс".

Він стверджує, що, згідно з указом президента Петра Порошенка, продукцію військового призначення до Росії не постачають, але це стосується тільки поставок для Міноборони РФ. "Наразі запорізьке підприємство "Мотор Січ" постачає в повному обсязі авіадвигуни для вертольотів цивільного призначення і для військових вертольотів, які виготовляють на лінії експорту", - заявив він.

Чуйко додав, що були певні проблеми з оплатою проектних і наукових робіт, але і це питання зараз вирішили. "Минулого місяця Національний банк України заборонив фінансування послуг, не пов'язаних із постачанням конкретних товарів, але на початку листопада цю заборону уточнили - дозволили оплату послуг на суму щонайбільше 40 тисяч євро, і платежі пішли", - сказав Чуйко.

Він зазначив, що обсяги співпраці між Росією й Україною у сфері авіаційного двигунобудування цього року будуть не нижчими за торішні. "Загалом тенденція порівняно з минулим роком позитивна. Ростуть і кількісні показники виробництва авіадвигунів, і обсяги їхніх продажів", - сказав він.

Нагадаємо, "Мотор Січ" - одне з найбільш залежних від російського ринку підприємств України. На РФ припадає до 70% доходу заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram