ГоловнаЕкономікаБізнес

Начальник Державіаслужби не знає, кому належить МАУ

Влада обіцяє змусити авіакомпанії назвати своїх господарів

Начальник Державіаслужби не знає, кому належить МАУ
Фото: www.investgazeta.net

Глава Державіаслужби Денис Антонюк, який раніше працював директором з розвитку маршрутної мережі та альянсів авіакомпанії МАУ, заявив, що не знає, кому вона належить.

Про це він заявив, коментуючи новий порядок призначень на авіамаршрути, введений в Україні, пише "Главком". За словами Антонюка, цей порядок, окрім іншого, вимагає також від авіакомпаній розкрити своїх власників.

"Ми побачимо, хто господар і МАУ, і всіх інших. Я, наприклад, не знаю, хто господар МАУ. І сподіваюся, що після публікації цих положень ми це побачимо", - сказав він. На початку 2013 року газета "Коммерсант-Украина" заявила, що МАУ придбав Ігор Коломойський, але офіційного підтвердження цього не було.

Нові правила дозволяють видавати дозволи на польоти тільки тим авіакомпаніям, які належать українським бенефіціарам, додав Антонюк. Тому таким авіакомпаніям, як Wizzair, UTair, Atlas Jet, для отримання нових рейсів доведеться перереєструватися в Україні.

Нагадаємо, що експерти виступили з різкою критикою нових правил. На думку учасників ринку, вони виписані під МАУ, яка і так є найбільшим перевізником в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram