ГоловнаЕкономікаБізнес

Fortune визнав гендиректора Google бізнесменом року

Ларрі Пейдж обійшов голову Apple Тіма Кука

Fortune визнав гендиректора Google бізнесменом року
Фото: EPA/UPG

Американський журнал Fortune оприлюднив свіжий щорічний рейтинг "Бізнесмен року", в якому під першим номером зазначено одного із засновників Google і її гендиректора Ларрі Пейджа.

"Гендиректор Google - з тих людей, які вважають неймовірне реальним, а те, що здається неможливим, - здійсненним. Він не просто на крок чи два попереду своїх інженерів і дослідників - він, здається, живе в альтернативному всесвіті, де майбутнє вже настало", - пояснює свій вибір видання. На думку авторів рейтингу, новаторські ідеї Пейджа дозволяють Google залишатися лідером технологічного ринку.

Другим у цьому переліку став гендиректор Apple Тім Кук. Видання зазначає, що він не тільки зміг замінити легендарного Стіва Джобса, а й наростити продажі Apple.

На третьому місці опинився Джон Мартін, президент і гендиректор Gilead Sciences, американської біотехнологічної компанії, яка займається розробкою і реалізацією ліків. Fortune наголошує, що ця фірма залишила своїх конкурентів далеко позаду багато в чому завдяки Мартіну.

Торішній лідер рейтингу - Елон Маск з Tesla - виявився тільки на 18-му місці. Варто також зазначити 10-те місце китайця Джека Ма, який в 2013 році став людиною року за версією Financial Times. Цього року його компанія Alibaba встановила абсолютний рекорд за IPO, розмістивши акції на 25 мільярдів доларів.

Засновник Facebook Марк Цукерберг став 13-м. На 34-му місці розташувався мультимільярдер, відомий інвестор Уоррен Баффет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram