ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" може припинити постачання газу на контрольовані ДНР і ЛНР території

РНБО може вирішити відключити цю зону від постачання газу або частково обмежити

"Нафтогаз" може припинити постачання газу на контрольовані ДНР і ЛНР території
Андрій Коболев
Фото: EPA/UPG

Голова "Нафтогазу України" Андрій Коболєв допускає, що на території, які перебувають під контролем самопроголошених ДНР і ЛНР, буде припинено або обмежено постачання газу.

Про це він сказав у ефірі Першого Національного.

"Я сподіваюся, що на цьому засіданні РНБО буде ухвалено остаточне рішення, як це питання буде вирішуватися. Можливо, це рішення буде говорити про відключення цієї зони від постачання газу, можливо - про часткове обмеження. Сподіваюся, це питання буде вирішено найближчим часом", - заявив голова правління.

Коболєв зазначив, що Україна газ на ці території постачає, але не отримує оплати, що створює проблеми при розрахунках за імпортоване паливо.

Разом з тим він підкреслив, що з технічної точки зору складно відключати газ точково, оскільки обласні газотранспортні та газорозподільні підприємства перебувають під контролем терористів, а відключення на магістральному газопроводі залишить без тепла значні території.

Також Коболєв спростував інформацію про те, що нібито Росія постачає газом ДНР і ЛНР. "Наші фахівці, дані телеметрії, тиску вказують, що це не так", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, Україна, Росіяі Європейський союз підписали протокол про умови постачання російського газу в Україну від 1 листопада 2014 до 31 березня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram