ГоловнаЕкономікаДержава

"Газпром" назвав терміни першого газового платежу від України

Росія відмовилася кредитувати "Нафтогаз"

"Газпром" назвав терміни першого газового платежу від України
Фото: EPA/UPG

Російська компанія "Газпром" очікує, що перший газовий транш від України надійде наступного тижня.

"Після цього буквально протягом кількох днів Україна має оплатити ці кошти, і протягом двох робочих днів - 48 годин - ми почнемо постачання газу для українських споживачів. Насправді все залежить від того, коли Україна зробить цей платіж. Ми розуміємо, що це можуть зробити до кінця наступного тижня", - сказав він в ефірі російського ТБ, пише "РИА Новости".

Він додав, що передоплата листопадового газу становить приблизно 760 мільйонів доларів. "Це оплата, яку мусять зробити для того, щоб розпочалися поставки газу в листопаді. Відповідна сума і на грудень", - сказав Міллер.

При цьому голова "Газпрому" додав, що жодної грошової допомоги з боку Росії більше не буде. "Ми більше Україну кредитувати не будемо. Обсяг нашої допомоги, обсяг нашого економічного сприяння в рамках газового співробітництва надзвичайно великий. Крапка", - сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні вночі у Брюсселі підписали "зимовий газовий пакет". До нього увійшли документи про відновлення поставок газу з Росії.

Він передбачає можливість поставки Україні 2 мільярдів кубометрів газу у листопаді та такої самої кількості в грудні. Ціна становитиме 378 доларів за тисячу кубометрів. При цьому Україна має виплатити 3,1 мільярда доларів за 11,5 мільярда кубометрів газу, купленого і не оплаченого наприкінці минулого року й у першій половині 2014-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram