ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ вважає ймовірною затримку з виділенням Україні чергового траншу

Фонд хоче дочекатися формування нового уряду

МВФ вважає ймовірною затримку з виділенням Україні чергового траншу
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд припускає ухвалення рішення про виділення Україні чергового траншу кредиту stand by на початку 2015 року.

"Ми очікуємо чергового перегляду програми, який здійснить технічна місія, в середині листопада. Оскільки економічна політика (України) не може обговорюватися до формування нового уряду, що, як ми розуміє, займе певний час, роботу місії можуть продовжити. Тому найбільш імовірно, що підсумки перегляду будуть представлені МВФ наприкінці цього - на початку наступного року", - сказав офіційний представник МВФ Джеррі Райс під час прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас Райс додав, що МВФ не очікує будь-яких серйозних наслідків для економіки України в разі схвалення чергового траншу наступного року.

Нагадаємо, через затримку першого перегляду програми stand-by

рада директорів МВФ на початку вересня схвалила прохання Києва й об'єднала третій і четвертий транші. Україна мала отримати гроші в грудні.

Рада директорів МВФ 30 квітня ухвалила кредитну програму stand-by для України в обсязі $16,67 млрд, розраховану на два роки. Спочатку другий-четвертий транші мали надійти відповідно 25 липня, 25 вересня і 15 грудня 2014 року в обсязі по SDR914,7 млн (близько $1,4 млрд), тоді як п'ятий-восьмий квартальні транші 2015 року - по SDR1,372 млрд. Заключний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разі дотримання закладених у неї термінів і умов, мали виділити в середині березня 2016 року.

Виділення другого траншу схвалили 29 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram