ГоловнаЕкономікаДержава

В АП створено групу контролю за податковою і митницею

Напередодні Порошенко оголосив війну контрабанді

В АП створено групу контролю за податковою і митницею

Президент України Петро Порошенко створив в Адміністрації президента групу контролю за діяльністю податкової і митниці.

Про це заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко на брифінгу, повідомляє РБК-Україна.

"Президентом створена група високого рівня, керівник цієї групи не розголошується. Ніхто не знає, хто це насправді, але це дуже високий чиновник з Адміністрації президента. Ця група високого рівня щодня робить дві речі: перше - моніторинг надходжень до бюджету від кожної митниці , кожної фіскальної установи, друге - там, де відразу видно з моніторингу, що є контрабанда або несплата податків, або інша корупційна діяльність, йдуть рішучі доручення Президента і кримінальні провадження або відсторонення від посад", - повідомив Наливайченко.

Він зазначив, що заміна керівників, зокрема і правоохоронних органів у регіонах, дуже часто є наслідком роботи цієї секретної групи.

"Президент має чітке бачення: правоохоронці будь-якого рангу повинні відійти від контрабанди, бути звільнені і притягнуті до відповідальності", - додав Наливайченко.

Нагадаємо, 23 жовтня Порошенко на нараді в Одесі з керівниками правоохоронних органів стосовно боротьби з контрабандою та корупцією на митниці заявив, що покладе край корупційним схемам на митниці.

Президент зазначив, що вкрай не задоволений ситуацією з митним оформленням вантажів, станом справ із протидією контрабанді та корупції в правоохоронних органах. Порошенко зазначив, що лише 20% вантажів розмитнюють в Одесі, а решту - в інших регіонах України, "там, де це простіше зробити".

Голова держави повідомив, що за його дорученням перевірено торгові точки на ринку "7-й кілометр" в Одесі. За словами Президента, жодна з 11 торгових точок не пройшла перевірку митного оформлення вантажів і товарів, хоча асортимент товарів був широким.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram