ГоловнаЕкономікаБізнес

Boeing відкриває представництво в Україні

Офіс у Києві стане повністю незалежним від Москви

Boeing відкриває представництво в Україні

Корпорація Boeing відкрила представництво в Україні. Про це повідомляє РБК, цитуючи офіційного представника компанії.

За його словами, офіс у Києві не підпорядковується московському, а є незалежною організацією зі своїми цілями і завданнями. За словами представника компанії, Boeing-Україна і конструкторський центр Boeing Design Center, який підпорядковується представництву, почали роботу в Києві в листопаді 2013 року. Однак формально представництво запрацювало навесні 2014 року.

Зараз у ньому працюють близько 150 осіб, до кінця року чисельність співробітників може зрости до 400 осіб.

Одночасно з цим кількість інженерів, які зараз за контрактами працюють у конструкторському центрі Boeing у Росії, до кінця року має скоротитися з 1,2 тис. до тисячі осіб, зазначив він.

Представник Boeing пояснив, що однією з причин відкриття центру в Києві стала можливість залучити нових авіаційних інженерів.

Поступово у Київ переводять частину замовлень московського конструкторського центру. "Замовлення на проектування авіаконструкцій, деталей для літаків, які раніше розподілялися між інженерами в Москві, тепер частково переводять в Україну, щоб забезпечити завантаження нового центру в Києві", - говорить співробітник Boeing Russia & CIS.

Нагадаємо, в 2013 році американська корпорація Boeing подала до суду Лос-Анджелеса на українське конструкторське бюро "Південне". Boeing вимагав відшкодування своїх затрат на суму близько $350 млн у рамках збанкрутілого в 2009 році спільного підприємства Sea Launch. Розгляд позову почнеться в січні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram