ГоловнаЕкономікаФінанси

Медведєв назвав Україну банкрутом

Росія поширює чутки про неплатоспроможність України на найвищому рівні

Медведєв назвав Україну банкрутом
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Окрім міністра фінансів Росії Антона Сілуанова, який поширює в Європі чутки про прийдешній дефолт України, про банкрутство України оголосив прем'єр Росії Дмитро Медведєв.

Він зробив це в інтерв'ю CNBC. Розшифровку інтерв'ю оприлюднено на сайті уряду Росії.

"Україна - банкрут. України - це держава, яка знаходиться на межі фінансового колапсу. Вона не виконує своїх зобов'язань, не платить за газ, за інші поставки", - сказав він. Україна дійсно не заплатила Росії за газ, поставлений у листопаді-грудні минулого року, а також у квітні-червні цього року. Про які саме "інші" поставки йде мова, Медведєв не уточнив. При цьому свої фінансові зобов'язання, зокрема перед Росією, Україна виконує повною мірою.

Медведєв додав, що звинувачує в поганому фінансовому стані України її колишнє керівництво. "На жаль, колишнє керівництво України проводило вкрай неефективну економічну політику - вкрай неефективну!" - сказав він.

Нагадаємо, напередодні в інтерв'ю "Голосу Америки" міністр фінансів Олександр Шлапак розповів, що Україна має у своєму розпорядженні фінансові ресурси, щоб розрахуватися зі своїми боргами цього року і наступного, коли треба буде повернути Росії 3 млрд доларів кредиту, який узяли за Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram