ГоловнаЕкономікаДержава

Польща не обмежувала постачання газу в Україну, - Gaz System

Компанія здійснює постачання газу через пункт "Германовіце" в напрямку України

Польща не обмежувала постачання газу в Україну, - Gaz System
Фото: EPA/UPG

Компанія Gaz System, яка управляє польською газотранспортною системою, заявляє, що від початку жовтня не обмежувала постачання в Україну через Польщу газу, який реалізують відповідно до замовлених клієнтами обсягів.

Про це повідомила прес-служба компанії, пише УНІАН.

"Через пункт "Германовіце" в напрямку України Gaz System SA реалізує газ згідно із замовленнями клієнтів", - зазначили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що газ через Польщу в Україну постачає німецька RWE Supply&Trading за контрактом з українським "Нафтогазом". З початку поточного місяця Україна почала також закуповувати газ за контрактом з норвезької Statoil, що постачається через Словаччину.

За даними Gaz System, від початку жовтня середньодобове постачання газу в Україну через Польщу зменшилося приблизно до 2,5 млн кубометрів, тоді як у вересні цей показник становив майже 3,9 млн кубометрів.

Минулого місяця Gaz System на два дні припинив постачання газу в Україну, пояснивши своє рішення тим, що російський "Газпром" скоротив постачання палива до Польщі, і компанія була змушена спрямувати газові потоки на внутрішній ринок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram