ГоловнаЕкономікаДержава

КМДА поставила хрест на троєщинській гілці метро

Чиновники збираються розвивати міську електричку

КМДА поставила хрест на троєщинській гілці метро
Фото: Александр Рудоманов

Київська міськадміністрація вважає, що побудувати нову гілку метро на Троєщину не вдасться.

Про це заявив головний спеціаліст управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури КМДА Віктор Петрук, пише УНІАН.

"Ми його [метро] будуємо вже 30 років, і ми його точно не побудуємо у найближчі 30 років, тому що ситуація в країні змінилася. Якщо ми не знайшли інвестора до 2008 року, до кризи, то сьогодні ми точно не знайдемо інвестора для такого масштабного проекту. Метрополітен на Троєщину коштує 19 млрд грн, на реалізацію чистого часу потрібно близько 12 років, якщо почати фінансувати вже сьогодні", - сказав він.

Проект швидкісного трамвая на Троєщину, який озвучували раніше в КМДА, теж коштує дорого - близько 4,6 млрд грн, і тому недоцільний.

За словами чиновника, альтернативою метро має стати міська електричка. Цей проект набагато дешевший - близько 2 млрд грн.

"Ми могли б реалізувати за символічні гроші, порівняно з вартістю Подільсько-Воскресенської лінії, комплекс заходів з реконструкції міської електрички. Ми могли б збільшити її пропускну здатність до 54 тисяч пасажирів на годину. А це вже еквівалент Подільсько-Воскресенської лінії метрополітену, еквівалент, який можна реалізувати за 1,5 року і приблизно за 2 мільярди гривень", - сказав Петрук.

Нагадаємо, Троєщина розташована на північному сході Києва, в районі проживає понад півмільйона жителів. Проект із включення Троєщини в мережу метрополітену розробили ще в минулому столітті, проте через брак грошей будівництво досі не розпочато.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram