ГоловнаЕкономікаДержава

Залізничники попросили Порошенка взяти "Укрзалізницю" під особисту опіку

На керівництво УЗ надійшла скарга

Залізничники попросили Порошенка взяти "Укрзалізницю" під особисту опіку
Фото: telegraf.com.ua

Рада ветеранів і Рада профспілок залізничного транспорту звернулися до Петра Порошенка з проханням зняти з посад міністра інфраструктури і керівництво "Укрзалізниці", а також підпорядкувати залізничний транспорт, враховуючи його пріоритетність, стратегічне значення для збереження державності та розвитку економіки, ступінь мобілізаційної готовності, безпосередньо президенту України.

Про це стало відомо з листа залізничників, опублікованого в газеті "Дзеркало тижня. Україна".

"Стан залізничного транспорту України - фінансово-економічний та технічний, у 2014 році став катастрофічним. Не тільки через погіршення економічної ситуації, анексію Криму, з нею - втрату Кримської дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці, обсягів вантажопотоків через порти і пасажиропотоку на курорти; ситуацію на Донбасі, погіршення економічних відносин з РФ і країнами Митного союзу, падіння міжнародного транзиту через Україну, багаторічну хронічну неувагу держави до залізничного транспорту. До цих бід залізниці додалася кадрова чума. "Укрзалізницю", найбільше державне підприємство Україна і одне з найбільших в Європі, всього за півроку до межі знищення призвели дії нинішнього керівництва та Міністерства інфраструктури - Б.Остапюка, М.Бланка, О.Лозинського і М.Бурбака", - наголошується у зверненні.

Залізничники підкреслили, що останні 15 років транспортом керують юристи, вчителі фізкультури, побутовці, сільські механізатори, юристи тощо. Призначення випадкових людей без розуміння і досвіду роботи в галузі на головні посади підриває віру професіоналів у перспективи службової кар'єри на транспорті, а безкарність керівників - віру в державу.

У листі стверджується, що нинішнє керівництво "Укрзалізниці" руйнує залізничний транспорт, обкрадаючи людей і країну.

Відсторонення Бориса Остапюка розпорядженням КМУ від 08.09.2014р. №809-р від виконання обов'язків гендиректора "Укрзалізниці" залізничники вважають блефом, оманливим маневром його покровителів, які далі крутять мільярдні фінансові потоки. "Перевірку "Укрзалізниці" провела комісія Міністерства інфраструктури, яке теж бере участь у зловживаннях та порушеннях на залізниці. Міністр М.Бурбак діє в тісному контакті з Б.Остапюком і М.Бланком. Тому ані ця, ані наступні перевірки нічого не знайдуть", - повідомляється в листі залізничників.

Вони просять президента України звільнити генерального директора УЗ Бориса Остапюка, його першого зама Максима Бланка, директора ДП "Укрзалізничпостач" Олександра Лозинського, міністра інфраструктури Максима Бурбака, його зама Петра Пінкаса, а також ініціювати слідство щодо цих осіб.

"Залізничники не допустять, щоб олігархічні клани, політикани, корупціонери, використовуючи недоліки в чинному законодавстві, знищили і розорили залізничний транспорт України, і готові захистити нашу галузь, значить, і нашу країну будь-якими засобами", - підкреслюється у зверненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram