ГоловнаЕкономікаДержава

Ескалація конфлікту в Україні загрожує світовій економіці, - МВФ

На рівні з економічними і фінансовими існують також геополітичні ризики

Ескалація конфлікту в Україні загрожує світовій економіці, - МВФ
Фото: EPA/UPG

Подальша ескалація конфлікту на сході України є однією з трьох основних геополітичних загроз для розвитку світової економіки.

Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, виступаючи в четвер у Джорджтаунському університеті у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"На рівні з економічними і фінансовими "темними хмарами", існують також геополітичні ризики. Вони включають, зокрема, можливість подальшої ескалації ситуації в Україні, що може спровокувати порушення цінової політики на сировину, а також на фінансових ринках і в торгівлі", - заявила вона.

У зв'язку з цим Лагард підкреслила, що МВФ повинен твердо реагувати на виникнення будь-якої кризи і залишатися здатним адаптуватися до нових обставин.

Голова Фонду наголосила, що з початку кризи в Україні МВФ працював над швидкою зміною деяких зі своїх фінансових інструментів, винайшов нові, реалізував програми, проводив моніторинг, надавав консультації та ін.

Лагард зазначила, що основне завдання Фонду полягає у допомозі світовій економіці змінитися і подолати нові виклики.

Нагадаємо, в кінці вересня офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявив, що МВФ може розглянути виділення третього і четвертого траншів для України на початку 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram