ГоловнаЕкономікаДержава

Євросоюз залишив чинними санкції проти РФ

Санкції могли б скасувати, якби Росія сприяла встановленню миру

Євросоюз залишив чинними санкції проти РФ
Фото: www.dw.de

Посли країн-членів Європейського Союзу на зустрічі у вівторок вирішили не скасовувати санкції проти Росії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела в ЄС.

Зустріч у Брюсселі була присвячена санкціям проти РФ. Європейська служба зовнішньополітичної діяльності представила доповідь з приводу виконання угоди про врегулювання конфлікту в Україні. Після доповіді представники країн ЄС мусили вирішити, що далі робити із санкціями.

Водночас джерело Reuters у ЄС заявило, що можливість скасування санкцій узагалі не розглядалася, враховуючи нинішню ситуацію на сході України.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на свої європейські джерела, тепер питання про початок скасування санкцій можуть винести на саміт ЄС 23-24 жовтня.

"Сьогоднішнє засідання комітету ЄС на рівні постійних представників від початку не було уповноважене приймати рішення про санкції. Його завданням було оцінити ситуацію в Україні. Поки що ми можемо констатувати лише збереження нестабільної рівноваги", - заявило джерело агентства.

Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не бачить можливості для скасування економічних санкцій проти Росії. "Ми, на жаль, далекі від цього", - сказала вона на прес-конференції в Берліні.

Нагадаємо, ЄС розширив санкції проти Росії 12 вересня. Запроваджені обмеження торкнулися нафтової галузі, авіабудування і оборонного комплексу. У заяві голови Європейської ради Германа Ван Ромпея сказано, що "залежно від розвитку ситуації ЄС готовий переглянути узгоджені санкції повністю або частково".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram