ГоловнаЕкономікаБізнес

"Українська національна лотерея" назвала своїх власників

Лотереї "Кено" і "Супер Лото" контролюють європейці з Австрії та Швейцарії

"Українська національна лотерея" назвала своїх власників
Фото: lottery.com.ua

Власниками "Української національної лотереї" є європейські інвестори Пітер Шетті (Швейцарія), Вулф Кламмерт (Австрія) і Франц Ренгхофер (Австрія). Як повідомляє РБК-Україна, сьогодні в Києві вони спеціально провели прес-конференцію, щоб прокоментувати чутки про російське походження компанії та її включення в список антиросійських санкцій.

"Я здивований чутками про проросійське походження нашої компанії, бо УНЛ ніколи не була пов'язана з російським бізнесом. Засновники УНЛ - громадяни Євросоюзу. Ми відкриті до необхідної співпраці з усіма державними органами й установами. Готові нести відповідальність за діяльність компанії відповідно до законодавства і гарантуємо вищесказане своєю діловою репутацією", - сказав Шетті (Peter Schetty), один із засновників УНЛ з 1997 року.

"17 років ми створювали УНЛ за світовими стандартами. Технічним партнером компанії є американська корпорація "Джі-Тек" (GTECH), лідер світового лотерейного ринку. Система супутникових комунікацій GTECH, якою володіє УНЛ, подібна до обладнання, яке використовують, наприклад, лотерейний гігант Camelot (Великобританія), лотереї Veikkaus (Фінляндія), Westdeutsche Lotterie (Німеччина) і більшість лотерейних операторів США та Європи. За час роботи засновниками було інвестовано понад 67 мільйонів доларів США в устаткування і розвиток компанії", - заявив зі свого боку Кламмерт (Wolf Klammerth ), засновник з Австрії.

УНЛ - один з найбільших операторів лотерей України, входить до складу Всесвітньої лотерейної асоціації, а також Європейської Асоціації державних і тото лотерей. Компанія заснована 1997 року. Володіє лотереями "Кено", "Супер Лото", "Лото Трійка", "Лото Максима" й ін.

Основним конкурентом УНЛ є лотерейний оператор "Молодь Спорт Лото" (МСЛ), який належить російській "Альфа-Груп", а також лотерея "Патріот" - власність російського мільярдера Олега Бойка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram