ГоловнаЕкономікаДержава

Український оборонпром може стати рентабельним і конкурентоспроможним, - експерт

Колишній заступник голови "Укроборонпрому" запропонував створювати вертикально інтегровані холдинги

Український оборонпром може стати рентабельним і конкурентоспроможним, - експерт
Фото: www.mil.gov.ua

Українська оборонна промисловість може стати рентабельною і конкурентноздатною.

Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявив експерт оборонно-промислового комплексу Максим Глущенко. На його думку, врятувати вітчизняну дотаційну "оборонку" може об'єднання зі світовими технологічними лідерами.

Глущенко, колишній заступник концерну "Укроборонпром", вважає, що роботу вітчизняного ОПК потрібно кардинально змінювати - створювати галузеві вертикально інтегровані акціонерні холдинги, в рамках яких концентрувати виробництво і позбуватися затратних непрофільних активів.

"Обов'язково об'єднати їх із науковими організаціями, забезпечивши замкнутий цикл виробництва. Орієнтувати на створення кінцевих зразків техніки. Контрольний пакет акцій повинен належати державі", - вважає експерт.

За словами Глущенка, цей комплекс заходів дозволить залучити в галузь додаткові інвестиції, а також у рамках кооперації із світовими технологічними лідерами розмістити виробництва на території України, що створить додаткові робочі місця.

"Міжнародні компанії вкладатимуть гроші в розробки, будуть модернізувати товар і оптимізувати процес виробництва. Сьогодні Україна до таких капіталовкладенням не готова. У подальшому, впевнений, можливо провести й IPO на зовнішніх ринках. На жаль, наш ринок залучення капіталу в розвиток оборонної сфери поки що занадто вузький", - зазначив Глущенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram