ГоловнаЕкономікаДержава

Для економії газу дві столичні ТЕЦ переведуть на мазут

ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 цієї зими будуть на "альтернативному паливі"

Для економії газу дві столичні ТЕЦ переведуть на мазут
Фото: timer.od.ua

Перед початком опалювального сезону Київ вивчає технічний стан 18 газових котелень, щоб перевести їх на інший вид палива. Про це сьогодні повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає УНІАН.

Для економії газу ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 планують перевести на мазут. Крім того, частину споживачів на Лівому березі можуть перевести в зону теплопостачання Дарницької ТЕЦ, яка використовує вугілля.

"Ми також опрацьовуємо питання щодо можливості заміщення газових котелень на модульні за рахунок залучення інвестиційних коштів. Попри це, споживачів, яких обслуговували котельні малої потужності, з метою оптимізації системи та зменшення енергоспоживання будуть перепідключати до системи централізованого теплопостачання", - заявив Пантелєєв.

Нагадаємо, ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 було зупинено цього літа, в результаті чого понад 9 тис. споживачів залишилися без гарячої води. За словами голови наглядової ради ПАТ "Київенерго" Івана Плачкова, гаряче водопостачання на Оболоні та Троєщині відновлять на початку опалювального сезону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram