ГоловнаЕкономікаБізнес

Оболонь і Троєщина залишаться без гарячої води до опалювального сезону

Ліміт газу не дозволяє "Київенерго" запустити ТЕЦ-6

Оболонь і Троєщина залишаться без гарячої води до опалювального сезону

Київська ТЕЦ-6, від роботи якої залежить наявність гарячої води на Оболоні та Троєщині в Києві, за нинішніх лімітів на газ не працюватиме до початку опалювального сезону.

Про це сказав глава наглядової ради ПАТ "Київенерго" Іван Плачков. За його словами, виділений для "Київенерго" урядом ліміт 1,1 млрд куб. м газу недостатній для негайного запуску ТЕЦ-6, пише "Інтерфакс-Україна".

"З огляду на той ліміт по газу, який сьогодні є, ТЕЦ-6 почне роботу, можна сказати, не пізніше за початок опалювального сезону", - сказав він. Тобто тоді, коли температура повітря три доби поспіль триматиметься близько 8 градусів тепла або нижче.

При цьому Плачков вважає, що включити ТЕЦ-6 потрібно скоріше. "Щодо блоку на ТЕЦ-6 - його включення необхідно не тільки з точки зору постачання гарячої води. Сьогодні, при роботі Трипільської ТЕС (Центренерго) на потужності 150 МВт (з 6 блоків працює тільки півблока) є дуже велика загроза в цілому для енергопостачання київського і харківського енерговузлів. Енергосистема побудована так, що ТЕЦ-6 і Трипільська ТЕС повинні працювати, тим більше при зниженні роботи генерації зі сходу України", - пояснив він.

Нагадаємо, що зараз без гарячої води залишаються близько третини споживачів, яких обслуговує "Київенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram