ГоловнаЕкономікаФінанси

Дилери на міжбанку: "Бакса немає, обсяги мізерні"

Нацбанк продавав долари по 13,55 грн

Дилери на міжбанку: "Бакса немає, обсяги мізерні"
Фото: EPA/UPG

На міжбанківському валютному ринку в п'ятницю котирування сягнули 14,6 грн/дол. За словами дилерів, які торгують на ринку, це пов'язано з практично повною відсутністю пропозиції.

"Сьогодні практично відсутні продавці. Зранку були 2-3 банки. Найбільші банки пішли з ринку (ті, що мали виступити маркет-мейкерами) і закривають заявки тихо між собою", - розповів один з них "Українським новинам".

Цю інформацію неофіційно підтвердив скарбник великого банку зі 100% іноземним капіталом. "Бакса немає, обсяги мізерні. Окремі учасники спочатку ставили заявки по 13,5-14 грн/дол. Та спостерігали відсутність інтересу, після чого продовжували підвищувати ціну придбання", - зазначив скарбник.

Тим часом УНІАН з посиланням на свої джерела на валютному ринку зазначає, що Національний банк на сьогоднішньому валютному аукціоні продавав банкам долари по 13,55 грн. Торги проходили за голландською системою, яка передбачає старт торгів із найбільших значень. Анонсований регулятором загальний обсяг реалізованої на аукціоні валюти становив $200 млн.

Регулятор планує провести повторний аукціон 23 вересня.

За даними НБУ, середньозважений курс долара на міжбанку до 15:30 сягнув 13,60 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram