ГоловнаЕкономікаДержава

Глава "Нафтогазу" радить українцям утеплювати вікна

Оприлюднено газовий баланс на опалювальний сезон

Глава "Нафтогазу" радить українцям утеплювати вікна
Фото: bestceramic.ru

Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв радить громадянам заклеювати щілини у вікнах і вимагати від ЖЕКів утеплювати під'їзди.

Про це він сказав в інтерв'ю "Дзеркало тижня. Україна", кажучи про те, як Україна житиме в опалювальний період без російського газу.

"У підготовці до зими мають взяти участь і мешканці будинків на рівні як своєї квартири, так і будинку в цілому. Вікна - основне джерело втрати тепла в квартирі. Якщо є можливість, потрібно замінити старі вікна на енергозберігальні. Якщо такої можливості немає, необхідно хоча б заклеїти щілини. Бажано також наклеїти на скло енергозберігальну плівку, яка відштовхує інфрачервоне випромінювання і зберігає в квартирі на 40% більше тепла", - сказав він.

Коболєв зазначив, що згідно з газовим балансом на осінньо-зимовий період 2014-2015 рр. українські споживачі використовують близько 26 млрд кубометрів газу. 10 млрд з них - газ, що видобувається в Україні. Ще близько 6 млрд кубометрів мають забезпечити поставки з Європи. Інше планують узяти із запасів у наших підземних сховищах газу.

Газовый баланс на осень-зиму
Фото: zn.ua
Газовый баланс на осень-зиму

Однак щоб Україна вписалася в цей баланс, треба знизити споживання газу на 20%, зокрема населення мусить знизити його на 10%.

"За останні десять років промисловість скоротила споживання газу більш ніж на 40%, а використання газу населенням залишилося практично на тому самому рівні (-1%)", - сказав Коболєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram