ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР готовий працювати з Україною в питанні відновлення Донбасу

Також обговорювали інфраструктурні проекти та проекти енергоефективності

ЄБРР готовий працювати з Україною в питанні відновлення Донбасу
Фото: www.microdinero.com

Європейський банк реконструкції та розвитку готовий співпрацювати з Україною в перспективі відновлення Донбасу, інфраструктурних проектів в Україні, а також проектів енергоефективності.

Ці питання обговорювали під час зустрічі віце-прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і першого віце-президента ЄБРР Філіпа Беннетта, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку України.

"Володимир Гройсман і представники ЄБРР обговорили сектори для подальшої співпраці, зокрема перспективи відновлення Донбасу, інфраструктурні проекти в Україні, а також проекти енергоефективності", - наголошено в повідомленні прес-служби.

Як повідомляють, Беннетт відзначив готовність ЄБРР працювати в усіх зазначених сегментах, зокрема з проектами енергонезалежності.

"Проекти енергонезалежності займають по всьому світу 40% проектів ЄБРР, в Україні ці проекти становлять лише 19%, у нас є куди рухатися", - зазначив перший віце-президент ЄБРР.

За словами Беннетта, звіт про інвестиційні потреби України він представить на засіданні ради директорів ЄБРР, яке відбудеться наступного тижня.

Нагадаємо, 11 вересня Європейська комісія погодилася виділити 22 млн євро для надання допомоги населенню регіонів України, які постраждали від наслідків конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram