ГоловнаЕкономікаБізнес

Фірташ відмовився повертати титанові рудники з оренди

Почався судовий позов за Іршанський і Вільногірський комбінати

Фірташ відмовився повертати титанові рудники з оренди
Фото: Макс Левин

Group DF Дмитра Фірташа заявила, що підконтрольне йому підприємство "Кримський титан" далі залишається орендарем майнових комплексів титанових комбінатів в Іршанську і Вільногірську.

Про це сьогодні заявила прес-служба групи.

Компанія не отримувала і не підписувала документів про передачу підприємств державі, тому вони залишаються в оренді у "Кримського титану", стверджується в повідомленні.

Крім того, компанія Фірташа звернулася до Окружного адміністративного суду Києва, який 4 вересня заборонив Фонду держмайна та іншим органам влади здійснювати передачу або повернення орендованих майнових комплексів державі.

Це рішення ухвалено за скаргою "Кримського титану" на накази Фонду держмайна, які змінили порядок проведення інвентаризації Іршанського і Вільногірського комбінатів шляхом перенесення термінів її проведення на більш ранні.

Таким чином, комбінати залишаться в оренді, поки у цій справі не ухвалять рішення по суті.

Нагадаємо, що ГЗК в Іршанську та Вільногірську є постачальниками титанової сировини для "Сумихімпрому", "Кримського титану" і Запорізького титано-магнієвого комбінату. Останні 10 років вони перебували в оренді у "Кримського титану", але 5 вересня уряд заявив про те, що їх повернули в управління держави і передали держпідприємству "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram