ГоловнаЕкономікаБізнес

Польща готова продавати Україні зброю

Продаж вигідний для польської військової промисловості

Польща готова продавати Україні зброю
Фото: Макс Левин

Польща заперечує, що домовилася з Україною про продаж зброї на саміті НАТО, проте готова продавати українській армії необхідне озброєння. Про це сьогодні в ефірі телеканалу TVN24 заявив міністр оборони Польщі Томаш Семоняк.

Семоняк пояснив, що Польща відреагувала на помилкову заяву радника президента України Юрія Луценка про домовленості щодо постачання зброї. "Я був здивований, і ми негайно відреагували. Як і США, Італія та Норвегія. Таких домовленостей в Ньюпорті не було", - заявив міністр.

Він зазначив, що НАТО оголосило про свою фінансову підтримку України і в сфері військово-технічного співробітництва. А питання постачання зброї було кваліфіковане як предмет двосторонніх домовленостей, рішення щодо яких країни НАТО прийматимуть окремо.

"З липня немає ембарго на постачання зброї до України, і Україна може вільно купувати зброю в Польщі та в інших країн", - запевнив Семоняк і додав, що польська військова промисловість зацікавлена у продажу виробленої зброї.

"Якщо Україна таку готовність висловить, то наша оборонна промисловість напевне готова таке замовлення виконати", - додав польський міністр.

Нагадаємо, 7 вересня Луценко написав на своїй сторінці у Facebook, що "на саміті НАТО було досягнуто домовленостей про західних військових радників та постачання сучасної зброї із США, Франції, Італії, Польщі, Норвегії". Це повідомлення негайно спростувала польська сторона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram