ГоловнаЕкономікаБізнес

Відновлення Луганської області оцінили в 8,5 млрд грн

Відбудовувати доведеться понад два десятки підприємств

Відновлення Луганської області оцінили в 8,5 млрд грн
Фото: Макс Левин

Для відновлення промислових об'єктів Луганської області знадобиться близько 8,5 млрд гривень. Про це повідомляє Луганська обласна адміністрація на своїй сторінці у Facebook.

Через бойові дії в області серйозно постраждали промислові підприємства, а також малий і середній бізнес. У переліку, оприлюдненому адміністрацією, - більш ніж 20 підприємств, які припинили роботу або пошкоджені під час військових дій.

Через руйнування не працюють Алчевський металургійний комбінат, Попаснянський вагоноремонтний, Стахановський феросплавний і вагонобудівний, Первомайський електромеханічний заводи, ТОВ "Сталь", "Лугцентроковаль", "Метали і полімери", ВО "Трансмаш" та інші підприємства. Також зупинено видобуток на багатьох шахтах.

На мінімальному технологічному режимі працює Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", Рубіжанський картонно-тарний комбінат, МПО "Імпульс", "НВО "Зоря", Кіровська та Стахановська швейні фабрики.

За прогнозами адміністрації, 2014 року спадання виробництва в області сягне -49,8%, або близько 34 млрд гривень.

Окрім того, через військові дії втратили роботу понад 30 тисяч жителів регіону.

Нагадаємо, раніше в адміністрації заявляли про збитки на суму близько 3 млрд гривень. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк минулого тижня заявив, що відновлення Донбасу може коштувати Україні до $8 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram