ГоловнаЕкономікаБізнес

У Мурманську через запроваджені Росією санкції зупинився рибокомбінат

Кремль карає власну промисловість

У Мурманську через запроваджені Росією санкції зупинився рибокомбінат
Фото: www.gazeta.ru

Мурманський рибокомбінат, один із найбільших у Росії, зупинився через відсутність сировини, спричинену забороною на ввезення продовольства з країн Заходу.

"Роботу повністю припинено, оскільки постачання живої риби з норвезьких суден зупинено через санкції. Ми вже зверталися з листами до голови уряду Росії, однак відповіді не отримали. Якщо проблему не вирішать, нам доведеться подати позов проти уряду РФ", - заявив керівник заводу Михайло Зуб агентству ИТАР-ТАСС.

Підприємство може приймати тільки живу рибу, однак такий промисел у Росії практично не ведеться (на всю країну є тільки два живорибні судна). Раніше рибу купували на норвезьких аукціонах, але із 7 серпня Росія заборонила ввезення західної живої риби.

"Ми побоюємося, що тепер переробка перейде в Білорусь. Окрім того, норвезькі компанії не постраждають від санкцій, оскільки контролюють 70% рибного бізнесу альтернативного напрямку - Чилі", - сказав Зуб.

Нагадаємо, що Росія із 7 серпня ввела заборону на постачання яловичини, свинини, сирів, птиці, молока, риби та іншої продукції з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Цей захід вжито у зв'язку із санкціями, введеними проти РФ через події в Україні.

20 серпня список дещо скоротили. Зокрема, з нього вилучили мальків риби і БАДи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram