ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ роз'яснила ситуацію з Good Wine

Мережа виномаркетів підозрюється у порушенні правил імпорту алкоголю

СБУ роз'яснила ситуацію з Good Wine
Фасад одного из магазинов Good Wine в Киеве 18 августа 2014 года
Фото: facebook.com/hlib.vyshlinsky

Служба безпеки України підтвердила, що компанія ТОВ "Бюро вин" (оператор мережі магазинів Good Wine) підозрюється у порушенні правил імпорту алкоголю.

Про це повідомляється в релізі СБУ.

"Службою безпеки виявлено порушення чинного законодавства під час ввезення в Україну алкогольної продукції. За даними фіскальних органів України, ТОВ "Бюро вин", порушуючи вимоги ст. 227.4 Податкового кодексу України, неодноразово передавало марки акцизного податку на адресу нерезидентів, які не є виробниками алкогольної продукції", - заявили у службі.

14 травня СБУ доповіла про це в Мінекономіки, яке 6 червня наклало на Good Wine спеціальну санкцію у вигляді заборони на зовнішньоекономічну діяльність. 23 липня це покарання пом'якшили до індивідуального режиму ліцензування, який передбачає додаткову оплату до бюджету 0,2% від кожної партії імпортного алкоголю.

Голова СБУ Валентин Наливайченко також пообіцяв взяти ситуацію з Good Wine під особистий контроль, щоб виключити корупційну складову, та оприлюднити на наступному Антикорупційному форумі всі доступні матеріали справи.

Нагадаємо, Good Wine звинуватила СБУ в здирництві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram