ГоловнаЕкономікаДержава

Мережа виномаркетів звинувачує СБУ у здирництві

Компанія не хоче платити хабара і готова зачинити магазини

Фасад одного з магазинів Good Wine в Києві 18 серпня 2014 року
Фото: facebook.com/hlib.vyshlinsky
Фасад одного з магазинів Good Wine в Києві 18 серпня 2014 року

Компанія ТОВ "Бюро вин" (оператор мережі магазинів Good Wine) звинувачує співробітників Служби безпеки України у здирництві. 4 вересня 2014 року проти компанії застосують санкції Мінекономрозвитку за скаргою СБУ. "Ці санкції фактично паралізують роботу компанії, ставлять під загрозу роботу понад 250 працівників і податкові платежі в бюджет", - йдеться в заяві компанії на сторінці у Facebook.

В СБУ наразі не коментують цю заяву, журналісти LB.ua намагаються додзвонитися до співробітниці прес-центру СБУ Катерини Косарєвої, яка уповноважена Службою коментувати цю ситуацію.

Причина застосування санкцій проти компанії - звинувачення в порушенні норм Податкового кодексу, який зобов'язує імпортерів алкогольної продукції відправляти акцизні марки тільки виробникам товару, який ввозять на територію України.

"Нас звинувачують у тому, що у 2011 році ми відправляли акцизні марки не виробникам, а логістичній компанії, яка займається консолідацією, зберіганням та доставкою алкогольних напоїв. У заявах СБУ зазначається, що такі дії призвели до значних втрат бюджету у вигляді несплати акцизного податку. Але акцизний податок сплачується під час придбання, а не відправки акцизних марок. Тобто заява СБУ про втрати бюджету є безпідставною", - йдеться у заяві компанії.

Компанія підкреслює, що з моменту свого створення у 2006 році платить всі передбачені законодавством податки, тільки у 2013 році компанія перерахувала 140 млн гривень податків, зборів та обов'язкових платежів.

Компанія ТОВ "Бюро вин" бачить у діях співробітників СБУ корупційну складову і готова зачинити магазини, але не платити хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram