ГоловнаЕкономікаДержава

Аеропорт "Бориспіль" звинувачує олігархів у тиску на керівництво через суди

На підприємстві кажуть, що дестабілізацію роботи замовили

Аеропорт "Бориспіль" звинувачує олігархів у тиску на керівництво через суди
Фото: Макс Левин

Прес-служба аеропорту "Бориспіль" оприлюднила заяву, в якій ідеться про прагнення "певних олігархічних кіл" тиснути на керівництво підприємства через органи судової влади.

"Спроби втручання в управління державного стратегічного підприємства є диверсійною роботою проти України в цілому, - сказано в офіційній заяві аеропорту. - Ця диверсійна робота триває донині, черговим етапом якої став тиск на керівництво профільного міністерства та державного підприємства через органи судової влади".

"Другою метою таких акцій, спрямованих на розхитування ситуації на стратегічному об'єкті, є відвертий шантаж і тиск на керівництво аеропорту, а також лобіювання приватних інтересів конкретних бізнес-угруповань у збиток розвитку державного підприємства", - йдеться також у повідомленні.

"Для дестабілізації роботи аеропорту замовники інформаційної кампанії протягом останніх трьох місяців обирали різні інструменти - від залучення так званих акцій протесту сумнівних громадських організацій, не внесених до жодного офіційного реєстру, до подання необгрунтованих судових позовів та інформаційних матеріалів із завідомо неправдивою інформацією і спотворенням об'єктивних фактів", - йдеться в заяві.

Водночас, як зазначають представники Мінінфраструктури на офіційному сайті відомства внаслідок проведеної перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства - порушень в роботі нинішнього керівництва аеропорту "Бориспіль" не виявлено. "Проти Сергія Гомболевського (з 31.03.2014 - голова аеропорту" Бориспіль") сьогодні немає жодного встановленого факту скоєних особисто ним порушень", - зазначили в Міністерстві. За розгорнутої в пресі дискредитаційної кампанії проти державного підприємства вже висловили свою жорстку позицію як громадські організації, так і профспілковий комітет, і ветерани підприємства - наголошується в заяві прес-служби аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram