ГоловнаЕкономікаДержава

МВС затримало заступника голови Держсільгоспінспекції

Чиновник намагався втекти від міліціонерів на чужому автомобілі

МВС затримало заступника голови Держсільгоспінспекції
Антон Геращенко
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ у суботу в Кіровограді затримало заступника голови Держсільгоспінспекції Ігоря Немировського за підозрою у хабарництві.

Про це написав радник міністра МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Після отримання хабара, побачивши, що його оточують співробітники міліції і блокують його автомобіль своїми, Ігор Немировський на своєму джипі Lexus RX 350 вискочив на тротуар і, мало не збивши пішоходів, помчав з місця злочину. Потім він поміняв свій автомобіль на автомобіль Ford, який взяв у товариша, виїхав до Києва, де і був затриманий на трасі одним з постів ДАІ, попереджених про план перехоплення", - повідомив Геращенко.

На Немировського поскаржився один громадянин, який представляє підприємство, що займається видобутком корисних копалин. Чиновник нібито вимагав 357 тис. грн за дозвіл на зняття верхнього родючого шару ґрунту для створення кар'єру. "Розрахунок суми хабара був проведений таким чином - по 7 тисяч гривень за зняття ґрунту з кожного 51 гектара майбутнього кар'єру - разом 357 тисяч гривень", - написав Геращенко.

За його словами, МВС проситиме суд арештувати Немировського, а Міністерство агрополітики - відсторонити його від виконання службових обов'язків.

Немировський прийшов у Держсільгоспінспекцію у квітні цього року. До цього він працював начальником відділу регіонального розвитку та заступником директора Аграрної біржі, був виконавчим директором підприємства "Хліб-експорт", заступником директора Одеського портового елеватора, заступником начальника Одеської обласної Держхлібінспекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram