ГоловнаЕкономікаДержава

Продан: збиток від втрати Криму та шельфу становить $300 млрд

Росія відібрала в України величезні родовища нафти та газу

Продан: збиток від втрати Криму та шельфу становить $300 млрд
Фото: Макс Левин

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан оцінив збиток енергетичного сектору від анексії Криму Росією у $300 млрд.

"З урахуванням усіх енергетичних об'єктів у Криму ми можемо говорити про сотні мільярдів доларів, які втратила Україна в енергетичній сфері. Ми рахували - це близько $300 млрд", - сказав він. За оцінками Продана, потенційні запаси на шельфі Чорного моря сягають близько 2,3 млрд тонн умовного палива.

Також міністр підкреслив, що в разі дефіциту електроенергії на континентальній частині країни у осінньо-зимовий опалювальний період через вихід з ладу генерувальних потужностей у результаті бойових дій на Донбасі Крим також будуть обмежувати в електропостачанні.

Слід зазначити, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сьогодні на брифінгу заявив, що Крим є частиною Росії і "жодних переговорів щодо Криму ні з ким не було, нема і бути не може".

Нагадаємо, що сьогодні також стало відомо про рішення Третейського суду в Гаазі у справі про експропріацію Росією активів нафтової компанії ЮКОС, який наказав Росії виплатити Group Menatep Limited (GML), що представляє інтереси Леоніда Невзліна, Володимира Дубова й інших екс-власників компанії, $50 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram